Den bedste aktiesparekonto 2023

Den bedste aktiesparekonto 2023

Skal du til at investerer i aktier, så vil vi anbefale dig at oprette en gratis aktiesparekonto. Hvis det er første gang du skal til at investerer i aktier, så har du måske ikke hørt om en aktiesparekonto før? Det er faktisk ret simpelt, det er nemlig blot en konto som du kan oprette gratis hos saxo bank eller nordnet og igennem din konto kan du altså købe og sælge aktier. Det er både helt gratis at oprette en aktiesparekonto, og der er hellere ikke forbundet nogle udgifter ved at have kontoen.

En af de helt store grunde til du bør oprette en aktiesparekonto og investerer igennem, er at du kun skal betale 17% i skat af dit overskud. Hvis du vælger at købe dine aktier igennem din bank eller et frit depot, så skal du altså betale hele 27%, så der er nogle penge at spare uden det koster dig noget.

Derudover så hvis du opretter en aktiesparekonto igennem saxo bank, så skal du altså hellere ikke være nervøs for at få et skattesmæk hvis du har haft solgt noget aktier med en profit. De indberetter nemlig helt automatisk for dig dit underskud eller overskud.

Der er masser af fordele og ulemper at hente ved at oprette en aktiesparekonto, mange af dem har vi været inde på, du kan se dem alle herunder også:

Fordele

  • Skattesats på kun 17% – Attraktiv beskatning på dine investeringer
  • Invester i børsnoterede aktier og aktiebaseret investeringsforeninger – Adgang til de fleste aktier m.v.
  • Automatisk skatteafregning – Opgørelsen og skattebetalingen over din beskatning forgår automatisk
  • Nemt at indsætte og hæve penge – Du kan til enhver tid indsætte og hæve beløbene du har investeret for

Ulemper

  • Indskudsgrænse på 103.500 kr. – Selvom man kunne ønske at indskudsgrænsen var endnu højere, så kan man få meget ud af aktiesparekontoens fordele
  • Lagerbeskatningsprincippet – Uanset om du sælger eller køber aktier, så skal du beskattes af dit urealiserede gevinst/tab én gang om året

Leave a Reply