Hvad har fisk, grøntsager og chokolade til fælles?

Hvad har fisk, grøntsager og chokolade til fælles?

Nogle fødevarer er bedre end andre. Det er der naturligvis ingen tvivl om. Derudover findes der også fødevarer, der hjælper dig med at forblive ung, sund og slank.

I denne artikel kigger vi nærmere på disse og giver dig 3 fødevarer, der kan hjælpe dig med at holde dig ung med et friskt og pænt udseende.

Fed fisk

Fed fisk er en meget nærende mad, der kan fremme sund hud.

Dens langkædede omega-3 fedtstoffer er gavnlige mod hjertesygdomme, betændelse og mange andre problemer.

Desuden har forskning vist, at omega-3 fedtsyrer er forbundet med en stærk hudbarriere og kan hjælpe med at mindske inflammation, der beskadiger huden.

Laks, en af ​​de mest populære typer af fede fisk, har yderligere aspekter, der kan hjælpe med at understøtte din huds sundhed.

For det første indeholder det en carotenoid-antioxidant kaldet astaxanthin, som er ansvarlig for laksens lyserøde farve.

I en undersøgelse indtog personer med solskadet hud en kombination af astaxanthin og kollagen i 12 uger.

Som et resultat oplevede de betydelige forbedringer i hudens elasticitet og hydrering. Men selvom disse resultater virker positive, er det uvist, om virkningerne skyldtes astaxanthin, kollagen eller begge dele.

Derudover er laks og andre fede fisk høje i protein, hvilket er vigtigt at spise, så din krop kan producere kollagen og elastin. Disse to molekyler er ansvarlige for hudens styrke, plumphed og elasticitet. At spise protein fremmer også sårheling.

Endelig er fisk høj i selen. Dette mineral og antioxidant spiller en rolle i DNA-syntese og reparation og kan hjælpe med at reducere og forhindre hudskader fra UV-lys. At have tilstrækkelige niveauer i kroppen kan reducere sværhedsgraden af ​​hudsygdomme som psoriasis.

Mørk chokolade eller kakao

Mørk chokolade er en rig kilde til polyfenoler, som fungerer som antioxidanter i kroppen.

Det indeholder især flavanoler, som er forbundet med adskillige sundhedsmæssige fordele, såsom en lavere risiko for:

  • hjertesygdom
  • type 2 diabetes
  • kognitiv tilbagegang

Derudover menes det, at en kost rig på flavanoler og andre antioxidanter kan hjælpe med at beskytte huden mod solskader og hjælpe med at bremse hudens aldring.

I en 24-ugers undersøgelse af høj kvalitet oplevede deltagere, der indtog en flavanolrig kakaodrik, betydelige forbedringer i hudens elasticitet og ansigtsrynker sammenlignet med dem i kontrolgruppen.

Selvom disse resultater er lovende, har andre undersøgelser ikke observeret, at mørk chokolade giver fordele for hudens udseende eller aldring.

Husk, jo højere kakaoindhold, jo højere flavanolindhold. Derfor, hvis du ønsker at tilføje mørk chokolade til din kost, skal du vælge en variant med mindst 70 % kakaotørstof og lidt tilsat sukker.

Grøntsager

De fleste grøntsager er ekstremt næringstætte og lavt i kalorier.

De indeholder antioxidanter, som hjælper med at reducere risikoen for hjertesygdomme, grå stær og visse kræftformer.

Mange grøntsager er også høje i carotenoider, som betacaroten og lycopen. Nogle undersøgelser tyder på, at en kost med højt indhold af carotenoider kan beskytte huden mod solens UV-stråler, som er hovedårsagen til for tidlig aldring af huden.

Nogle af de bedste kilder til betacaroten er:

  • gulerødder
  • græskar
  • søde kartofler

Mange grøntsager er også rige på vitamin C, som er en potent antioxidant. C-vitamin spiller også en afgørende rolle i kollagenproduktionen. Kollagen er en vigtig byggesten i huden, men dets produktion begynder at falde efter 25 års alderen.

Grøntsager med det højeste C-vitaminindhold omfatter bladgrønt, peberfrugt, tomater og broccoli.

Det er vigtigt at spise grøntsager i forskellige farver, da hver farve repræsenterer forskellige antioxidanter, der kan gavne din hud og din generelle sundhed.

Sigt efter at have mindst to grøntsager til hvert måltid og beskyt altid din hud med solcreme.

Leave a Reply