Teknologi har revolutioneret bogføring!

Teknologi har revolutioneret bogføring!

Hvis du tror, at bogføring er noget med manuelle indtastninger i regnemaskiner, bogføringsstrimler og bogføringsbilag, så kan du godt tro om igen.

Er det så noget med bogføringsprogrammer på PC med mulighed for masser af print? Ja, nu nærmer du dig faktisk lidt. Men du er ikke helt nået til 2022.

Men faktisk kan du outsource al bogføringsarbejdet til en partner – og ovenikøbet til en pris, der er til at betale. Der findes i dag virksomheder, der lever af netop at lave bogføring for virksomheder – både stor og små.

Hvordan kan det så lade sig gøre, tænker du? Svaret er digitalisering og automatisering.

Digital bogføring er det nye sort

Digital bogføring er anderledes end tidligere tiders bogføring på den måde at selve bogføringen foregår automatisk. Det sker blandt andet hos virksomheden Retio.

Bogføringsprocessen starter med du som kunde indscanner et bilag i en bogføringsapp, og du beskriver, hvordan du vurderer at der skal bogføres. Eller også laver bogføringsappen en scanning af bilaget og finder selv ud af beløb og bogføring! Fagre nye verden! Derefter sørger bogføringssystemet selv for bogføring.

Det er ikke bare smart og tidsbesparende – det sikrer også høj kvalitet i regnskab, og giver mulighed for hurtig afslutning af bogføringsprocessen hver måned eller ved årsregnskab. Kontrollen ligger i selve IT-løsningen: Den sikrer, at datakvaliteten er på plads inden selve bogføringen sker igennem en række brugervenlige trin, som brugerne selv går igennem.

Hvad bliver næste skridt i bogføringsudvikling?

Bogholderens rolle vil sandsynligvis ændre sig i fremtiden i forlængelse af nutidens løsninger, der fokuserer på digitalisering og automatisering.

I stedet for blot at holde styr på finansielle transaktioner, vil bogholdere i stigende grad være ansvarlige for at analysere data og give indsigt, der hjælper virksomheder med at træffe bedre beslutninger. Dette vil kræve, at bogholdere har stærke analytiske færdigheder og er i stand til at bruge data til at fortælle en historie.

Efterhånden som virksomheder bliver mere globale, skal bogholdere også være fortrolige med at arbejde med forskellige valutaer og håndtere kulturelle forskelle. De skal være tilpasningsdygtige og i stand til at tænke på deres fødder.

Fremtiden for bogholderi er spændende og fuld af muligheder. De, der er villige til at omfavne forandring og være på forkant med udviklingen – herunder computere og software – vil være godt positioneret til at få succes.

Leave a Reply