Beskæring af havens buske og grene

Beskæring af havens buske og grene

Generelt bliver alt i haven pænere ved korrekt beskæring. Det er bestemt ikke ligegyldigt hvornår og hvordan, du beskære træer, buske, parkroser, haveroser og klatreroser.

Overordnet skal du have styr på hvornår de forskellige planter beskæres, hvis du ønsker at opnå det bedste og smukkeste resultat.

Havens planter vokser hurtigt og kan blive temmeligt højt og ranglet, hvis du ikke sørger for at holde det nede.

Du skal være godt forberedt, da have sæsonen allerede starter i slutningen af marts måned, når der værste frost er overstået.

Køb ordentlig udstyr fra starten

Glem alle de billige og “gode” tilbud som næsten alle fødevarebutikker reklamere med i starten af foråret.

Spar pengene og brug dem på ordenligt udstyr f.eks Gardena beskæresaks eller Fiskars grensaks.

Billige “no-name” produkter, går som regel altid i stykker før eller siden. De store producenter som Gardena eller Fiskars har fremstillet udstyr til hus og have i rigtig mange år til ok fornuftige priser, og det af den grund opfordres at gå efter det.

Beskæring haveroser og parkroser

Rigtig mange haveejer dyrker og elsker roser. Roserne kan komme til at se forkerte ud og virke ranglet, og derfor er det en god idé at tage tidligt fat. Allerede i midten af april, skal have roserne klippes ca. 2-4 øjne fra, hvor grenet kommer ud fra stammen. Rosen beskæres ned til cirka 30 centimeter over jorden.

Parkroser skal der også holdes skarpt øje med, hvor du skal beskære de ældste skud. Her starter sæsonen også fra midten af april måned, og du skal være opmærksom på at beholde de yngste parkroser, så der hele tiden komme nye roser til.

Beskæring af buske og grene

Alt afhængig af hvor stor have du har, så kan det være smart at vælge en ergonomisk grensaks. Store grene kan opnå en 2-4 centimeter tykkelse, og det kan føles hårdt både for dine hænder og håndled.

Derfor skal du af den grund gå efter kvalitets grensaks, der er bygget til at skære igennem tykke grene. Du skal også være opmærksom på grebet om håndtaget, og det skal føles komfortabelt og behageligt at arbejde med.

Længden skal du også have med i overvejelsen, hvis har du kun mindre buske og træer i haven, så er en kort grensaks er fint valg. Omvendt har du høje træer, kan det være en god ide at vælge en lang grensaks, da det kan ende med at blive en svær og upraktisk opgave.

Leave a Reply