Guide til Singapore

Guide til Singapore

-Oversigt

Singapore er en lille østat i Sydøstasien. På trods af sin lille størrelse er Singapore et højt udviklet land med en stærk økonomi. Bystaten er også kendt for sin mangfoldige befolkning, som omfatter kinesere, malajer, indere og andre etniske grupper.

-Historie

Singapore blev grundlagt som en britisk handelskoloni i 1819. Øen blev hurtigt et vigtigt handelscentrum på grund af sin strategiske beliggenhed. Singapore oplevede dog også racemæssige spændinger og vold i løbet af sin historie. I 1965 blev Singapore en uafhængig nation efter at have opnået suverænitet fra Storbritannien.

-Geografi

Singapore ligger på den sydlige spids af den malaysiske halvø. Øen er lidt over 27 km bred og  47 km lang. Singapore har et tropisk klima og er kendt for sine grønne områder og parker.

-Befolkning

Singapore har en befolkning på 5,6 millioner indbyggere. Størstedelen af befolkningen er etnisk set kinesere, efterfulgt af malaysere og indere. Engelsk er det mest udbredte sprog i Singapore, efterfulgt af mandarin, malayisk og tamilsk.

-Kultur

Singapore er en kosmopolitisk by med en mangfoldig kultur. Bystaten er hjemsted for mange forskellige religioner, herunder buddhisme, kristendom, hinduisme og islam. Der er også en række festivaler og fester, der afholdes i løbet af året, f.eks. kinesisk nytår, Deepavali og jul.

-Økonomi

Singapore har en meget  en stærk økonomi. Bystaten er et vigtigt finanscentrum og hjemsted for mange multinationale selskaber. Singapore er også en af verdens førende eksportører af elektronik- og informationsteknologiprodukter.

-Transport

Singapore har et fremragende transportsystem. MRT-systemet (Mass Rapid Transit) består af et omfattende net af underjordiske og overjordiske toglinjer. Der er også mange busser og taxaer til rådighed. Singapores internationale lufthavn Changi International Airport er en af de travleste lufthavne i verden.

-Turistattraktioner

Nogle af de mest populære turistattraktioner i Singapore omfatter Marina Bay Sands Resort, Sentosa Island, Orchard Road og Singapore Zoo. Bystaten er også hjemsted for  en række museer og kunstgallerier.

Hvis du skal afsted i det kolde vejr, kan det være en god idé at finde flyverdragt på udsalg her. Så kan du blive godt klædt på til det kolde vejr, og du kommer ikke til at fryse på din ferie.

Leave a Reply